Kavurmalı Maklube Pilavı


image

Malzemeler
🍛 100 gr kavurma
🍛 2 kırmızı dolmalık biber
🍛 3 acı kırmızı sivri biber
🍛 3 diş  sarımsak
🍛 1 iri domates
🍛 2 bardak pirinç

Tarif
🍛 Pirinçe kaynar su eklenir ve beklemeye alınır
🍛 Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı  eklenir ve sırayla küçük  küçük doğranmış biberler,  sarımsak ve kavurma eklenir
🍛 Piştikten sonra küp küp doğranmış  domates eklenir ve 2-3 dk sonra ateşten alınır
🍛 Pirinç  süzülür  ve 2 kaşık zeytin yağı ile kısık ateşte 3-4 dk. kavurulur
🍛 Pilav tenceresinin dibine kavurma karışımı yayılır. Üzerine pirinç eklenir  ve  üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su eklenir
🍛 Kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirilir
🍛 Altını kapattıktan sonra 20 dk demlenmeye bırakılır
🍛 Tencere  geniş bir tabağa ters çevrilir
Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s